Ο χώρος μας

Τα cocktails μας

Mai Tai

Mai Tai

Το Μάι Τάι είναι ένα κοκτέιλ από ρούμι, λικέρ Κουρασάο, σουμάδα και χυμό λάιμ. Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά κοκτέιλ στην κουλτούρα του Τίκι.

Mojito

Mojito

Το μοχίτο είναι κοκτέιλ το οποίο αποτέλειται από πέντε συστατικά: λευκό ρούμι, ζάχαρη, χυμό από λάιμ, ανθρακούχο νερό (σόδα) και μέντα (ή δυόσμο).Προέρχεται από την Κούβα. Το μοχίτο έχει γίνει πολύ δημοφιλές καλοκαιρινό ποτό τα τελευταία χρόνια. Συνήθως στην αρχή λιώνονται τα φύλλα δύοσμου, ώστε να απελευθερωθούν τα αιθέρια έλαια του δυόσμου, μαζί με ζάχαρη και χυμό από λάιμ και στην συνέχεια προστίθεται το ρούμι. Το μίγμα ανακατεύεται ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά προστίθεται η σόδα και παγάκια. Τέλος, το μοχίτο συνήθως γαρνίρεται με φύλλα δυόσμου και φέτες λάιμ.

Zombie

Zombie

Το ζόμπι είναι κοκτέιλ από χυμούς φρούτων, λικέρ και διάφορα ρούμια. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 1934, δημιουργία του Ντον Μπιτς στο εστιατόριό του στο Χόλιγουντ Don the Beachcomber. Είναι συνδεδεμένο με την κουλτούρα Τίκι, εμπνευσμένη από τον πολιτισμό της Πολυνησίς. Διαδόθηκε στην ανατολική ακτή αμέσως μετά στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης το 1939.

Margarita

Margarita

Η μαργαρίτα είναι κοκτέιλ που αποτελείται από τεκίλα, λικέρ πορτοκάλι και χυμό λάιμ που συχνά σερβίρεται με αλάτι στο χείλος του ποτηριού. Το ποτό σερβίρεται ανακινημένο με πάγο, αναμεμειγμένο με πάγο (παγωμένη μαργαρίτα) ή χωρίς πάγο. Αν και έχει γίνει αποδεκτό να σερβίρεται μια μαργαρίτα σε μεγάλη ποικιλία τύπων ποτηριών, που κυμαίνονται από κοκτέιλ και ποτήρια κρασιού μέχρι ποτήρια μπύρας, το ποτό σερβίρεται παραδοσιακά στο ομώνυμο ποτήρι μαργαρίτα, μια παραλλαγή του ποτηριού κοκτέιλ με κλιμακωτή διάμετρο.

Aperol Spritz

Aperol Spritz

Το σπριτς (ιταλικά: spritz‎) είναι ιταλικό κοκτέιλ με βάση το κρασί, που συνήθως σερβίρεται ως απεριτίφ στη βορειοανατολική Ιταλία . Αποτελείται από κρασί προσέκο, μπίτερ και σόδα. Η ονομασία του προέρχεται από το γερμανικό ρήμα spritzen που σημαίνει εκχέω.

Το αυθεντικό σπριτς είναι φτιαγμένο με Select, το οποίο είναι ένα παραδοσιακό απόσταγμα που δημιουργήθηκε στη Βενετία το 1920. Το “Spritz al Campari” και το “Aperol Spritz” είναι δημοφιλείς εκδοχές του ιταλικού κοκτέιλ με βάση το κρασί, το καθένα χρησιμοποιώντας διαφορετικά μπίτερ (δηλαδή Campari και Aperol).

Από το 2011 το σπριτς συμπεριλαμβάνεται στα επίσημα κοκτέιλ της International Bartenders Association. Αρχικά καταχωρίστηκε ως «Spritz Veneziano» και στη συνέχεια απλά ως «Spritz».